Super Achiever Dater

Je ex heeft die zin misschien geschreeuwd samen met een spervuur ​​​​van beledigingen op jouw manier toen hij zich geïrriteerd voelde tijdens een van je vele ruzies, of je vrienden hebben misschien op de mogelijkheid gesuggereerd; misschien hebben zelfs uw kinderen het gezegd, maar u niet. Ik ben niet.

We zijn allemaal het product van de versnelde verandering in onze samenleving. Als we het over technologie hebben, wordt meestal gesproken over de versnelling van verandering. De steeds snellere veranderingen hebben echter elk aspect van ons leven beïnvloed. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor and Statistics: “De burgerrechtenbeweging, wetgeving ter bevordering van gelijke kansen op de arbeidsmarkt en de vrouwenrechtenbeweging creëerden een sfeer die gastvrij was voor meer vrouwen die buitenshuis werkten.

De dramatische stijging van de arbeidsparticipatie van vrouwen tijdens de periode ging gepaard met vele andere sociale, economische en demografische veranderingen in de status van vrouwen:

Vrouwen bleven vaker vrijgezel.
Van degenen die trouwden, deden velen dat later in hun leven, en de gemiddelde leeftijd bij het eerste huwelijk nam aanzienlijk toe.
Vrouwen kozen ervoor om langer op school te blijven, een hoger opleidingsniveau te bereiken dan in het verleden en een beter betaalde loopbaan na te streven.
Vrouwen stelden de bevalling uit naar een hogere leeftijd en kregen minder kinderen dan in voorgaande decennia. Als gevolg van verbeterde kinderopvang kwamen vrouwen al op de arbeidsmarkt voordat hun kinderen naar school gingen, en konden ze langer aan het werk dan in voorgaande perioden.
Vrouwen gingen vaker scheiden; dit alleen al verhoogde hun arbeidsparticipatie.” (Toossi, 2002)
Naarmate meer vrouwen ervoor kozen om buitenshuis te werken, vonden er ook andere maatschappelijke veranderingen plaats. “Normen rond gedrag met betrekking tot seksueel gedrag en voortplanting zijn de afgelopen jaren in de VS aan het veranderen.” (Newport, 2015) Als de veranderingen op de werkplek en de maatschappelijke normen in een steeds sneller tempo zijn veranderd, is het logisch dat deze veranderingen verschillende onbedoelde gevolgen hebben gehad; meer vrouwen zijn tegenwoordig single. “Als we kijken naar de recentere geschiedenis, is er sinds de jaren tachtig een gestage daling van het aantal huwelijken (en bijgevolg ook het aantal echtscheidingen), zonder tekenen van vertraging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Date

Samen stralen: trouwjurk en trouwpak op maat

Op je trouwdag wil je er natuurlijk op je allermooist uitzien, en dat geldt niet alleen voor de bruid maar ook voor de bruidegom. Een trouwjurk en trouwpak op maat zijn dan ook de perfecte keuze voor stellen die op zoek zijn naar iets bijzonders en unieks voor hun grote dag. Personalisatie tot in de […]

Read More
Date

Psychologie van de emoties van vrouwen bij het daten: wat mannen moeten weten

Anna Maria Jorgensen is een voormalige makelaar, nu een dating- en relatiecoach, uit Vancouver, British Columbia, Canada. Voordat ze coachte, gebruikte ze persoonlijk tal van datingsites, daarna getrouwd, maar nu is ze vrijgezel. In februari 2016 huldigde ze haar Your Wingmam YouTube-kanaal in, waar ze momenteel #JustTheTip Tuesday-video’s heeft, waarin “Helping You Get the Girl […]

Read More
Date

De psychologie van geur: vrouwen aantrekken bij het daten

De echte man Antonio Centeno is een fashionista en ondernemer uit Wittenberg, Wisconsin. Hij heeft een YouTube-kanaal met de naam Real Men Real Style (RMRS), dat actief is sinds 2010. Centeno heeft 1.687 video’s gemaakt, heeft zo’n 2,7 miljoen abonnees en is meer dan 300.000.000 keer bekeken. Zijn video’s bieden advies voor mannen over kleding […]

Read More